nieuws

Ruben van Dieten start brasserie in Leidschendam

Restaurant

Ruben van Dieten, chef-kok van restaurant Le Cirque in Scheveningen, start een eigen zaak. Van Dieten wil een topbrasserie beginnen in Leidschendam. Hij blijft aan als chef-kok bij Le Cirque.

Ruben van Dieten start brasserie in Leidschendam

Een toprestaurant zonder franje moet het volgens Van Dieten worden. ‘Want franje kan alleen maar rafelen’.

In Leidschendam opent Van Dieten in een rijksmonument aan de Neherpark 5 Brasserie NL. De zaak moet medio april de deuren openen.

‘Het moet een topbrasserie worden. Dus goede gerechten zonder toeters en bellen. Ik zit nu vijftien jaar in de topgastronomie en kom er zeker in deze tijd achter dat echte topgastronomie slechts weggelegd is voor een vijftigtal zaken. Alles wat daaronder zit is te duur of net niet’, aldus Van Dieten.

Van Dieten vervolgt: ‘En dus is er voldoende ruimte onder het absolute topniveau. Maar we gaan geen concessies doen aan inkoop. Wat op het bord komt, moet echt goed zijn. In het lagere niveau wil ik met kennis en kwaliteit het verschil maken’.

Le Cirque

De start van Brasserie NL betekent niet dat Van Dieten vertrekt bij Le Cirque in Scheveningen. ‘Daar blijf ik aan. Maar door de komst van Maison van den Boer als exploitant zijn veel managementtaken weggenomen waardoor er ruimte ontstaat. Maar het zal hard werken worden om twee zaken te runnen. Maar ik ben niet vies van een beetje werken’.

Momenteel wordt in het monumentale pand gewerkt aan het interieur. Daarnaast is Van Dieten bezig het personeelsbeleid op te zetten. Van Le Cirque neemt hij souschef Roy Snijder mee.

Het is niet voor de eerste keer dat Van Dieten een eigen zaak start. Voor zijn avontuur bij Le Cirque werkte hij als patron-cuisinier van restaurant Dining in Den Haag. Bij Le Cirque volgde hij Robert Kranenborg op.

Reageer op dit artikel