nieuws

Oranjerie in Barneveld blijft dicht op zondag

Restaurant

Het nieuwe restaurant dat zicht vestigt in de Oranjerie in Barneveld is open van dinsdag tot en met zaterdag. Dat heeft de nieuwe uitbater besloten.

Oranjerie in Barneveld blijft dicht op zondag

Erik Hendriksen is samen met zijn vrouw Daniëlle de nieuwe uitbarter van Restaurant de Oranjerie op landgoed de Schaffelaar. Hij koos voor deze openingstijden vanwege zijn gezin en vanwege zijn doelgroep: de zakelijke markt, zei hij tegen de Veenendaalse krant.

‘Over de zondagsopenstelling hebben we goed nagedacht, want het is wel een mooie dag gezien het aantal bezoekers in het Schaffelaarsebos. We weten tegelijkertijd dat zondagsopenstelling gevoelig ligt in Barneveld, maar ik vind ook dat je als bedrijf je eigen koers mag varen. Het is voor ons, met een eigen zaak, van belang twee dagen in de week tijd voor het gezin te hebben. Ook willen we ons richten op de zakelijke markt, dus we hebben besloten van dinsdag tot en met zaterdag open te gaan.

Erik Hendriksen

Het nieuwe restaurant krijgt een exclusief karakter, met naar eigen zeggen hoogstaande gerechten voor een betaalbare prijs. ‘We zullen ons daarbij onderscheiden van de bestaande resetaurants in Barneveld’, aldus Hendriksen.

Beurs

Het restaurant opent op woensdag 4 augustus, ‘zodat bezoekers van de beurs Naar Buiten al bij ons terecht kunnen voor een kopje koffie en een kleine versnapering.’ In het restaurant is ruimte voor maximaal 56 gasten. Op dit moment is de verbouwing nog in volle gang. De keuken krijgt een centrale plaats, maar is nog niet geopend tijdens de beurs. Dat volgt een week later tijdens de Ballonfiësta.

Reageer op dit artikel