nieuws

Chinese restaurants gaan Japans

Restaurant

Chinese ondernemers stappen in grote getale over op restaurants met een Japanse keuken. Zij zien geen toekomst in het traditionele Chinees-Indische restaurant.

Chinese restaurants gaan Japans

Dat zegt sectormanager Li Ping Lin van Koninklijke Horeca Nederland. Zij noemt het aantal van vijftig Japanse restaurants onlangs geopend door Chinezen. Klanten kunnen er voor een vast bedrag een paar uur onbeperkt sushi en andere gerechten eten.

”Negentig procent van alle Japanse restaurants wordt gerund door Chinezen”, aldus Li Ping Lin. In de Chinese Restaurant Top 100 die Misset Horeca vorig jaar publiceerde samen met KHN kwamen de Japanse invloeden al naar boven.

De Japanse restaurants zijn populair met name bij jongeren vanwege het gezondere imago. De keuken is gestoeld op verse, niet vette producten. De maaltijden zijn hapjes die gedeeld kunnen worden.

De opmars van het wok-restaurant als innovatie in de Chinese sector lijkt tot stilstand gekomen. Nederland telt tussen de 200 en 250 wok-zaken. ‘Daarmee lijkt die markt verzadigd’, aldus Li Ping Lin.

Misset Horeca wil dit najaar voor de tweede keer een lijst van honderd top Chinese restaurants samenstellen.

Lees ook:

Reageer op dit artikel