nieuws

Nederland krijgt eerste Kookboeken7daagse

Restaurant

De prijsuitreiking van de vierde Kookboek van het Jaar-verkiezing op 2 november 2010 krijgt een smakelijke voortzetting met de eerste Kookboeken7daagse van Nederland. Een week lang staan culinaire auteurs en hun boeken in de schijnwerpers.

Nederland krijgt eerste Kookboeken7daagse

De winnaars van de Kookboek van het Jaar 2010-verkiezing worden op 2 november a.s. in De Bijenkorf Amsterdam bekendgemaakt. Aansluitend geeft culinair schrijver Sylvia Witteman het startsein voor de eerste Kookboeken7daagse.

Van dinsdag 2 tot en met dinsdag 9 november is er door het hele land aandacht voor culinaire uitgaven. ‘Niet alleen voor de winnaars en verliezers van deze verkiezing, maar voor alle kookboeken. Dus ook voor bijvoorbeeld de everseller en Chanel No 5 onder de kookboeken, De Zilveren Lepel, en een grootletterkookboek voor slechtzienden,’ zegt Fusina Verloop, initiatiefnemer van Kookboek van het Jaar.

‘Aan de Kookboeken7daagse doen zowel (kook)boekhandels als kookwinkels, kookstudio’s, hotels, restaurants en zelfs een museum mee.
Leidraad is de passie voor kookboeken,’ aldus Fusina Verloop. Verschillende restaurants zullen een week lang uit hun eigen kookboek koken, zoals het teppanyakirestaurant Sazanka in het Okura Hotel Amsterdam. Ook kunnen kookboekenliefhebbers samen met kookboekenauteurs aan de slag gaan. Annette van
Ruitenburg, auteur van Smaak van de Wadden, bijvoorbeeld neemt lekkerbekken mee naar producenten op Texel, met aansluitend een workshop of diner met overnachting. Verder vinden door het hele land signeersessies, lezingen en kookdemonstraties plaats.

Meer info op www.kookboeken7daagse.nl

Reageer op dit artikel