nieuws

Boekje over wijn proeven

Restaurant

Het schrijversduo Ruit & Rijst brengt een pocketformaat wijnboek op de markt over de kunst van het wijnproeven. ‘Wijnproeven, – walsen, nippen, genieten – ‘is geschreven voor zowel de beginnende als de gevorderde wijnproever.

Boekje over wijn proeven

Het boekje Wijnproeven – walsen, nippen, genieten – richt zich in de eerste drie hoofdstukken op de kernvraag: ‘Wat is mijn smaakvoorkeur? Welke wijnen vind ik lekker en waarom?’ Noële Ruitenberg en Magda van der Rijst eindigen hun proefhulpboek met herkennend wijnproeven en met het beoordelen van wijn.

De laagdrempelige schrijfstijl en de duidelijke opzet zorgen ervoor dat de lezer de materie gemakkelijk in zich op kan nemen. Waar nodig wordt moeilijke taal en vakjargon niet geschuwd, maar eenvoudig uitgelegd.

Alles wordt systematisch behandeld, ook de mondiaal gebruikte proeftheorieën. Verder komen druivenrassen (ruim 45 soorten), bodem, temperatuur, vinificatie, aroma’s en fouten in wijn beknopt aan bod.

Volgens de uitgevers, Terra Lanoo en Het Wijninstituut, is het boek breed inzetbaar. ‘Zowel startende leerlingen op ROC’s als sommeliers kunnen er hun voordeel mee doen. Maar ook wijnliefhebbers op weg naar hun eerste proeverij of doorgewinterde wijnreizigers en professionals’.

Het boekje is verkrijgbaar via de website van het Wijninstituut alsmede via wijnhandels en de boekhandel.

Reageer op dit artikel