nieuws

Chinezen ontdekken bordeauxwijnen

Restaurant

China heeft het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ingehaald als grootste afnemer van Bordeauxwijnen, zowel qua volume als waarde. Dat houdt in dat de Chinezen ook de duurste wijnen flink inslaan.

Chinezen ontdekken bordeauxwijnen

De export van bordeauxwijn naar China is de afgelopen vijf jaar steeds verdubbeld. Inmiddels is een exportbedrag bereikt van negentig miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van Conseil Interprofessionel du Vin de Bordeaux.

Daarmee is Duitsland teruggezet naar de tweede plek qua volume bestellingen en het Verenigd Koninkrijk naar de tweede plaats als het gaat om de prijs van de geïmporteerde flessen.

De wijnhuizen in de Bordeauxstreek zijn uiteraard erg ingenomen met de nieuwe exportmartk. Zij hebben al een brochure uitgebracht met tips over welke wijnen het beste passen bij welke typisch Chinese gerechten.

Dat leidt tot combinaties als ‘varkenspoten met Saint-Emilion’ en ‘eendentongen met Margaux’.

Chinezen verpesten de wijn ook wel door er ijsblokjes in te gooien of flessen van duizend dollar of meer zo weg te slobberen. Maar volgens Rupert Hoogewerf, die ‘China Rich List’ maakt, duurt dat niet meer lang.

‘Chinese zakenmensen verdienen niet alleen steeds meer, ze verfijnen hun smaak ook. Of het nu gaat om zakenjets, auto’s of horloges. Met wijn zal het niet anders gaan.’ Zegt hij in de Telegraaf.

Reageer op dit artikel