nieuws

Klassieke kooktechnieken op Sligro-workshopdag

Restaurant

Een tiental toppers uit het horecavak, nemen deel aan de masterclass ‘De Smaak van vroeger’ die groothandelsconcern Sligro op maandag 11 oktober in haar vestiging in ’s-Hertogenbosch organiseert.

Klassieke kooktechnieken op Sligro-workshopdag

,,Op televisie zie je steeds vaker koks die geen vlees meer herkennen of die geen bereiding kunnen uitvoeren’’, vertelt Albert Tielemans, culinair adviseur van Sligro. Om te laten zien aan collega’s hoe je ambachtelijk te werk kunt gaan, heeft hij een twaalftal collega’s uit het vak gevraagd om hun specialisme te demonstreren. Centraal uitgangspunt is hoe de smaak van vroeger was.

SVH Meesterkoks

De hele dag door zijn er vanaf 11 uur tot en met 21 uur ’s avonds verschillende masterclasses. SVH Meesterkoks Robert Kranenborg laat zien hoe je onder hoge druk jus bereidt. SVH Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen duikt als patissier de hartige keuken in. Toppatissier Arthur Tuytel van het Nederlands Patisserieteam belicht het werken met structuren in een grand dessert.

Hoe je een klassieke bouillon maakt, laat Edwin van Gent (Unilever Foodsolutions) zien. Het braiseren van sucade van hert demonstreert SVH Meesterkok Michel Hanssen (Heinz Foodservice). Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys vertelt over zuurdesem en briochebrood. Verder zet SVH Meesterkok Jan van de Ven een en ander uiteen over ambachtelijke, gedroogde hammen. Twee visspecialisten van Smit Vis fileren verschillende vissen en tv-kok René Pluijm maakt pasta en bonbon van truffel.

De toegang tot het evenement is op uitnodiging en alleen voor chefs.

Reageer op dit artikel