nieuws

Unilever pakt Zilveren Oester Trofee

Restaurant

Chef-kok Evert Vermandel en gastvrouw Mirelle Oorschot van Unilever in Rotterdam hebben de Zilveren Oester 2008 op hun naam geschreven. De cateraars versloegen op de horecabeurs in Goes de restaurantcollega’s onder toeziend oog van onder andere de juryleden Robert Kranenborg, Jannis Brevet en Geoffrey Henderikse.

Unilever pakt Zilveren Oester Trofee

De Unilever-toppers, vorig jaar winnaar van een Misset Catering Award, presteerde het best bij de opdracht om vis, schaal- en scheldieren te verwerken in een viergangenmenu met amuse.

Naast de Zilveren Oester Trofee krijgen Vermandel en Oorschot nog een bijzondere prijs. Ze mogen twee weken naar het tophotel The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong, waar de Nederlandse chef Richard Ekkebus de keuken leidt.

Restaurant Aneth in Brugge won tijdens de wedstrijd om de Zilveren Oester de Innovatie en Styling Award. Het team van restaurant De Stadsschuur in Goes ging met de pers- en talentenprijs aan de haal.

Wasabi

Overall-winnaar Unilever is geen onbekende als het gaat om de strijd om de Zilveren Oester. Vorig jaar won het team de pers- en stylingprijs van deze kookwedstrijd.

De amuse bestond uit een Zeeuwse oester met key lime gemarineerde hamchi met granite van Grany Smit en wasabi en schuim van komkommer. Het voorgerecht was een chutney van groen tijgertomaat met langoustine overgoten, met aan tafel in de Cona bereide langoustinefond, fijne salade van pijlstaartinktvis, venkel en winterpostelein.

Coquille

Unilever koos als tussengerecht voor droog gebakken coquille met twee bereidingen van schorseneren, Pangrattato van brioche, huisgedroogde cepes en Beurre noissette. Het hoofdgerecht bestond uit op de huid met laurier gebakken zeebaarsfilet met geglaceerde kalfsstaart, warme salade van Europese kreeft en gele biet Vinaigrette gemaakt van peterseliewortel en Cevenne uit.

Het nagerecht tenslotte bestond uit een mousse van Carupano chocolade, met membrilo en panna cotta van geitenyoghurt krokantje van chevre Pyrenees.

Reageer op dit artikel