nieuws

Jarige Joop Braakhekke (70): ‘Ik ben geen topkok

Restaurant

Joop Braakhekke zegt geen topkok te zijn, zoals vele hem zien door zijn jarenlange televisiewerk. Braakhekke, die afgelopen weekend zeventig jaar is geworden, zegt bewust op tv een mutsje en schort te dragen omdat hij zich niet wil vereenzelvigen met iemand als Cas Spijkers.

Jarige Joop Braakhekke (70): ‘Ik ben geen topkok

‘Ik ben geen topkok. Ik ben restaurateur met kookneigingen. Ik heb vijftien jaar tv gedaan en vond het altijd leuk om te fröbelen. Ik heb met opzet altijd een mutsje opgezet en een schort voorgedaan omdat ik niet met Cas Spijkers vereenzelfvigd wilde worden. Dat is een totaal andere vakman’.

Braakhekke beschrijft zijn eigen rol in een openhartig videointerview op Foodtube.nl, ter ere van zijn zeventigste verjaardag en het feit dat zijn restaurant Le Garage 21 jaar open is.

Braakhekke zegt zich nooit een heel dure chef-kok te hebben gepermitteerd. ‘Niet omdat ik bang was meer te moeten betalen, maar meer omdat ik bang was zelf geen vinger meer in de pap te hebben. Ik vind het leuk om jonge mensen te proberen ze naar mijn visie neer te zetten en te vormen. Ik pomp het er in. Ik sla het er in. Ik praat er iedere dag over.’

De eigenaar van Le Garage en En Pluche zegt geen financiële klapper te hebben gemaakt met zijn zaken. ‘Iedereen denkt dat ik schatrijk ben. Maar dat ben ik helemaal niet. Je moet rijk zijn van geest en rijk zijn in de beleving van het leven. Als ik dood ga, heb ik het gevoel van “goh, wat heb ik het heerlijk gehad”’.

Reageer op dit artikel