nieuws

Ook Ron Blaauw en Rudolph van Veen koken mamadiner

Restaurant

Naast Herman den Blijker en Francois Geurds gaan ook de koks Ron Blaauw en Rudolph van Veen koken voor kersverse mama’s in het kraambed. De topkoks maken gezonde driegangenmenu’s voor jonge moeders. Koken doen ze echter niet zelf, dat doet de kraamhulp thuis bij het gezin.

Ook Ron Blaauw en Rudolph van Veen koken mamadiner

Van de opbrengst van ieder ‘Mamadiner’ zoals het project heet, gaat 25 procent naar Orange Babies. Een stichting die zich inzet voor zwangere Afrikaanse vrouwen met hiv en hun kindjes. Het bedrag van een maaltijd is voldoende om een vrouw gedurende de hele zwangerschap te voorzien van de juiste medicatie.

Niet elke kraamhulp is natuurlijk een kooktalent en daarom krijgen ze een workshop om de mamadiners te kunnen bereiden en leuk presenteren. Elke topkok is overigens toegewezen aan een eigen regio. Inmiddels werken drie grote kraamorganisaties mee aan het Mamadiner.

Het Mamadiner is een initiatief van marieke Sprietsma, zelf afkomstig uit de zorg.

Reageer op dit artikel