nieuws

Internationaal debuut voor Bocuse-comice Jan Smink

Restaurant

De Europese editie van de Bocuse D’Or in Genève op 8 juni wordt de eerste internationale wedstrijdervaring voor Jan Smink, de comice van de Nederlandse deelnemer Marco Poldervaart.

Internationaal debuut voor Bocuse-comice Jan Smink

,Het is allemaal nieuw voor mij en heel tof.’ Smink, werkzaam in de keuken van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, heeft veel zin in het wedstrijdavontuur in Genève. Sinds hij begin dit jaar is toegevoegd aan het wedstrijdteam heeft hij veel nieuwe contacten opgedaan en veel geleerd.

Over de Kook

Naast een paar kleine wedstrijden op school, heeft de Friese kok weinig ervaring met het competitiekoken. Wel won hij recent een aflevering van het RTL-programma ‘Over de kook’ waaraan vijf professionele koks mochten deelnemen. ,We moesten uit de mysterybox koken en improviseren.’

Tijdens de Bocuse D’Or assisteert Smink Poldervaart. ,Ik ben verantwoordelijk voor de garnituren. Marco voor het vlees en de vis.’ De samenwerking loopt goed. ,Marco is heel rustig en relaxed.’ De zenuwen spelen de comice nog geen parten maar het begint wel een beetje te kriebelen. ,Als ik thuis ben, denk ik er al wel over na hoe het zal zijn. Het moet wel even gaan gebeuren.’ Het belangrijkste voor de kookassistent is dat het Nederlandse team zich plaatst voor Lyon. ,Maar als je meedoet moet je voor de eerste plaats gaan.’

Reageer op dit artikel