nieuws

Merlot beste bij Proef Amersfoort 2011

Restaurant

Restaurant Merlot in Amersfoort mag zich de beste deelnemer van het culinaire evenement Proef Amersfoort noemen. De jury, bestaande uit sterrenkoks Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn en Francois Geurts van Ivy in Rotterdam, vond Merlot de beste tijdens het jaarlijkse evenement.

Merlot beste bij Proef Amersfoort 2011

De uitreiking van de aan de verkiezingen verbonden prijs, De Proef Amersfoort Trofee, is inmiddels uitgereikt aan Restaurant & Wijnbar Merlot, gevestigd aan de Grote Koppel in het Amersfoortse Eemkwartier.

Merlot kreeg de prijs nadat het afgelopen twee jaar uitgeroepen werd tot runner-up van het culinaire evenement. ‘Ik begon al bang te worden voor een Joop Zoetemelk syndroom, de eeuwige tweede. Het is een groot compliment voor onze jonge chef-kok Jasper van den Brink’, aldus Vincent Tomassen van Merlot.

De deelnemende restaurants aan Proef Amersfoort 2011 werden door de vakjury beoordeeld op hun culinaire prestaties, de presentatie van het bedrijf en de kwaliteit van de bediening. Proef Amersfoort vond plaats van 2 tot en met 5 juni.

Reageer op dit artikel