nieuws

Nieuwe kortingssite voor restaurants CityBites.nl online

Restaurant

De restaurantbranche heeft er sinds vandaag een nieuwe lastminute-reserveringssite bij. CityBites.nl biedt lastminute restaurantaanbiedingen van minimaal 30 procent aan. Gasten kunnen een aanbieding kopen en direct boeken. Restaurants hoeven geen commissie per boeking te betalen.

Nieuwe kortingssite voor restaurants CityBites.nl online

De website is een initiatief van Martijn Meyer, grote man achter de uitgaanssite AmsterdamNow.nl. Woensdag 3 augustus is de website online gegaan.

‘Het is een lastminute-reserveringssite. We richten ons op de betere restaurants, die goed draaien, maar die op maandag, dinsdag en woensdag met veel lege tafels zitten’, aldus Meyer in Het Financieele Dagblad.

Leden van CityBites.nl krijgen na betaling van 5 euro reserveringsfee een unieke code, die correspondeert met de aanbieding. Bij binnenkomst in het restaurant kan de gast de code doorgeven aan de restauranthouder. Er wordt niet gewerkt met coupons.

Boekingssysteem

CityBites.nl rekent geen commissie aan restaurants. De site verdient zijn geld met een fee die gasten betalen bij het boeken van een tafel. CityBites.nl werkt onder meer samen met SeatMe.nl, waarbij het gebruik kan maken van het boekingssysteem achter SeatMe.nl en daarbij een deel van de opbrengst per reservering krijgt.

Voorlopig biedt de site alleen nog restaurants aan uit Amsterdam. Het is onbekend of Meyer het concept wil uitrollen naar andere steden. Meyer laat weten zijn uitgaanssite AmsterdamNow.nl nauw te betrekken bij CityBites.nl.

Savored.com

Het idee van een kortingssite voor de betere restaurants in Amsterdam komt af van het Amerikaanse Savored.com. Deze site is actief in meerdere steden in de VS en biedt eveneens restaurants de mogelijkheid om gratis aanbiedingen te doen zonder een commissie te vragen voor een boeking.

Meyer is ervan overtuigd dat CityBites.nl gaat aanslaan. ‘Ik heb geen startkapitaal nodig, want ik doe dit met bestaande middelen van Amsterdam Now. Met enkele honderden couverts per dag ben ik al heel blij. En die zitten er zeker aan te komen.’

Reageer op dit artikel