nieuws

Vlaamse horeca boos op Ikea vanwege mosselstunt

Restaurant

Vlaamse horecaondernemers zijn boos op Ikea en willen de woonketen voor de rechter slepen. Aanleiding voor het conflict is een prijsstunt van Ikea met mossels.

Ikea biedt op een aantal dagen in september een portie mossels aan voor vijf euro. Branchevereniging Horeca Vlaanderen is hierover niet te spreken en wil de woonketen voor de rechter slepen, meldt Het Belang van Limburg op haar site.

Volgens Horeca Vlaanderen is met de nieuwe actie sprake van valse concurrentie. ‘Wij hebben Ikea al vriendelijk gevraagd hiermee te stoppen, maar ze doen dat niet. Dus rest ons niets anders dan naar de rechter te stappen’, aldus een woordvoerder van Horeca Vlaanderen in de Belgische media.

Het is niet de eerste keer dat de horeca en Ikea elkaar in de haren vliegen. Eerder was de Vlaamse horeca niet te spreken over het aanbieden van friet met biefstuk voor 2,50 euro bij Ikea. De rechter gaf echter Ikea gelijk.

Reageer op dit artikel