nieuws

Basiliek* vindt maître via Facebook

Restaurant

Almar Wessels is 1 februari begonnen als sommelier en gastheer bij sterrestaurant Basiliek in Harderwijk. De 30-jarige Twent komt van het eveneens met een Michelinster bekroonde Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. De transfer kwam tot stand via Facebook.

Basiliek* vindt maître via Facebook

Basiliek-eigenaar Rik Jansma plaatste op Facebook een posting, waarin hij aangaf op zoek te zijn naar een sommelier/gastheer. Almar Wessels (30) klikte op de Like-button, waarna de sterchef antwoordde met de vraag of hij interesse had. Dat was het geval.

‘Een week later hebben we een gesprek gehad en nog een week later was de transfer rond’, aldus Jansma. ‘Ik wist enigszins wie Almar was, ook omdat hij ooit de Alliance Hennesy Gastvrijheidsprijs won (2008, red.). Bovendien komen we beiden uit het oosten en dat schept een band.’

Gastheer

Almar Wessels over zijn vertrek bij De Bloemenbeek: ‘Ik ben een gastheer, bij De Bloemenbeek was ik te veel bezig met conferenties en banqueting. Dat maakte het werk te complex. De directie wist al dat ik ging vertrekken voordat het bedrijf de Michelinster kreeg. Pas daarna is het contact via Facebook ontstaan.’

Volgens Wessels staat Basiliek goed bekend in het land. ‘Er zitten jonge ondernemers op met ambities en enthousiasme. Ik heb die ambities ook, ben een inspirator en heb de wijnacademie gedaan. 15 april doe ik voor de derde keer mee aan het NK Sommeliers, de Trophée Henriot, bij restaurant Cordial in Oss.’

Almar Wessels werkte werkte sinds november 2010 bij De Bloemenbeek in De Lutte. Daarvoor was hij ruim een jaar in dienst bij Hotel Frederiksoord in Frederiksoord. Bij restaurant De Oude Raadskelder in Oldenzaal werkte hij daarvoor bijna vier jaar.

Reageer op dit artikel