nieuws

Kookboek Supperclub geïnspireerd op bijbel

Restaurant

Restaurant Supperclub in Amsterdam brengt dit voorjaar een engelstalig kookboek uit, dat geïnspireerd is op de bijbel. Verschillende sterrenkoks werken mee aan dit werk met de titel The Not-So-Holy-Bible.

Kookboek Supperclub geïnspireerd op bijbel

Het kookboek van de Supperclub bevat zeven hoofdstukken met recepturen waarin telkens de link wordt gelegd met de bijbel. Deze recepten worden afgewisseld met bijbelfragmenten en religieus getinte illustraties. Het boek heeft de uitstraling van een oude biijbel, wordt op bijbelformaat gedrukt, is goud op snee en heeft een paginalint.

Naast Superclub-chefs Joost de Bruijn en Michiel van der Eerde werken twaalf bekende sterrenchefs mee die in het verleden bij de Supperclub gastkok zijn geweest. Daaronder zijn Robert Kranenborg, Jonnie Boer en Sergio Herman. In het hoofdstuk Het laatste avondmaal worden zij opgevoerd als de twaalf apostelen.

Onuitputtelijke bron

De publicatie is een initiatief van Supperclub-eigenaar Bert van de Leden, culinair journalist Mara Grimm en fotograaf Jan Bartelsman. Grimm laat in een persbericht weten waarom juist de Supperclub met een Bijbel komt: ‘Omdat plekken als de Supperclub, die vaak als het Sodom en Gomorra worden afgeschilderd, de functie van de kerk als verzamelplaats voor gelijkgestemden en broedplaats voor ideeën hebben overgenomen. En vooral: omdat de Bijbel een onuitputtelijke bron van culinaire inspiratie vormt.’

Peeskamer

Naast Supperclub-klassiekers als maiskip met gekaramelisseerde witlof en truffelvinaigrette, salade van eend met popcorn en de vegaspringrol staan er minder traditionele gerechten in The Not-So-Holy-Bible. In het hoofdstuk Hooglied bijvoorbeeld gaat het over erotische gerechten, die onder meer in de peeskamer zijn gefotografeerd. Het Offer bevat recepten met slachtafval als kalfstongen, hersenen en stierenballen.

The Not-So-Holy-Bible is te bestellen via internet.

Reageer op dit artikel