nieuws

Alain Ducasse wil nieuwe restaurants

Restaurant

De Franse grootmeester Alain Ducasse heeft alles bereikt wat je kunt bereiken: 27 restaurants met in totaal 20 Michelinsterren en een imperium waarvoor 1400 mensen werken. Toch heeft de chef nog enkele wensen. ‘Een paar restaurants erbij en een foodtruck in Parijs.’ Dit zegt hij in een exclusief interview met Misset Horeca.

Alain Ducasse wil nieuwe restaurants

Misset Horeca kreeg de gelegenheid de wereldberoemde chef-kok even te spreken tijdens een van zijn zeldzame optredens in het openbaar. Op 26 maart was Alain Ducasse (1956) te gast bij porseleinontwerpen en kunstenaar Pieter Stockmans in het Belgische Genk. Ducasse serveert sinds 2005 desserts op servies van Stockmans in zijn driesterrenrestaurant Louis XV in Hotel de Paris in Monte Carlo.

Op de vraag wat er met het imperium Ducasse gebeurt als hij over een aantal jaren met pensioen gaat, blijft de chef het antwoord schuldig. Hij zegt dat hij nog niet aan stoppen met werken denkt. ‘Het is niet mijn werk, het is passie.’ De chef loopt zelfs nog met plannen rond voor nieuwe restaurants. Niet in Europa, maar daarbuiten. Plannen binnen Europa heeft Ducasse ook. Hij denkt na over een foodtruck in Parijs. Het idee van buiten eten voor een goede prijs spreekt hem daarbij aan.

Minder vlees en vis

Tijdens een forum voor studenten en klanten van Stockmans deed Ducasse zijn kookfilosofie uit de doeken. Over hoe hij zijn imperium stuurt is hij kort: ‘de juiste mensen op de juiste posities. En vertrouwen hebben’. Ook praat hij over de internationale trend: minder vlees en vis en meer groente. Die gaat ook voor zijn bedrijven op. Daarbij gaat zijn voorkeur uit naar lokale producten

Michelin

Over de recente ontwikkelingen van Michelin op het internet in Frankrijk is Ducasse duidelijk. ‘Gasten toprestaurants laten recenseren is prima, mits het niet anoniem gebeurd en met bewijs dat ze ook daadwerkelijk in je restaurant geluncht of gedineerd hebben.’

Bekijk hier de foto’s van de bijeenkomst

Bekijk hier het video-interview met Alain Ducasse:

Reageer op dit artikel