nieuws

Rechterhand Hans van Wolde weg bij Beluga**

Restaurant

Servé Vromen is na veertien jaar weg bij Beluga in Maastricht. De rechterhand van tweesterrenkok Hans van Wolde is naar Frankrijk geëmigreerd, het thuisland van zijn vrouw. Het vertrek wordt intern opgevangen.

Rechterhand Hans van Wolde weg bij Beluga**

Liefst veertien jaar werkte Servé Vromen in de keuken van tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht. Hij heeft ervoor gekozen met zijn Franse vrouw naar haar thuisland te emigreren en gaat aan de slag bij de Franse kok Jacques Chibois.

‘Het was niet gepland,’ reageert Hans van Wolde, ‘maar ik wist dat Servé zou vertrekken als er iets op zijn pad zou komen. Zijn vrouw komt uit Frankrijk en wilde graag terug. Hij gaat daar een Franse keuken in Beluga-stijl leiden. Binnenkort gaan we met ons team op bezoek.’

Robert Levels alleen verder

In september keerde Robert Levels na vijf jaar terug als chef-kok bij Beluga. Door zijn komst hoopte Van Wolde meer tijd te krijgen voor het bedenken en ontwikkelen van ideeën en gerechten. Er komt echter geen opvolger voor Vromen.

Van Wolde: ‘Het was toch een beetje twee kapiteins op één schip. Robert (Levels, red.) gaat nu alleen verder, samen met mij natuurlijk. De keukenploeg wordt van onderaf aangevuld.’

Nieuwe souschef en tweede sommelier

Souschef Eric Hirdes vertrekt 1 mei bij Beluga. ‘Hij heeft ervoor gekozen op een wat ander niveau te gaan werken en gaat aan de slag bij restaurant O in Maastricht’, aldus Van Wolde.

Hirdes wordt opgevolgd door Jeroen van Gansewinkel, die overkomt van tweesterrencollega restaurant Boreas in Heeze en daarvoor actief was als chef-kok van restaurant Toine Hermsen, eveneens in Maastricht. Van Gansewinkel begint 1 april.

Hans van Wolde heeft ook een tweede sommelier in dienst genomen. Matthijs Vranken krijgt ondersteuning van Marc Teuben, die (eveneens) overkomt van restaurant Toine Hermsen.

Reageer op dit artikel