nieuws

227 Michelinsterren in Tokio

Restaurant

Met een record van maar liefst 227 sterren in de nieuwe editie van de Michelingids die vrijdag in Tokyo uitkomt, blijft de Japanse stad dé gastronomische hoofdstad van de wereld. Daarbij heeft Tokyo niet alleen zijn plek behouden, maar ook is het aantal sterren en eetgelegenheden gegroeid.

227 Michelinsterren in Tokio

In de eerste editie van de gids kreeg Tokio 191 sterren verdeeld over 150 eetgelegenheden in 8 districten van de stad; nu zijn er 173 adressen verspreid over 13 districten waar op Michelinsterrenniveau kan worden gegeten. Dat meldt de Telegraaf.

Beter dan Parijs, Londen en New York

Met in totaal 173 bekroonde eetgelegenheden doet de Japanse metropool het veel beter dan Parijs (96), Londen (52) en New York (56). Negen etablissementen in Tokyo hebben nu een drie sterren-status, 36 verdienden twee sterren en 128 restaurants hebben er een ster-vermelding.

Reageer op dit artikel