nieuws

2700 liter melk voor reuzencappuccino

Restaurant

Ongeveer 2700 liter melk en 1350 liter koffie vormden zaterdag de ingrediënten van een cappuccino van reuzenformaat. Het was een geslaagde Guinnes Book-recordpoging om ’s werelds grootste cappuccino ooit te bereiden.

2700 liter melk voor reuzencappuccino

De door Friesche Vlag geleverde volle melk werd aangeleverd in een vrachtwagen met 2700 literpakken. In totaal sleutelden er 15 tot 20 mensen aan de recordpoging, die om zeven uur ’s ochtends begon en acht uur in beslag nam.

Het idee om het Guiness Book of Records te halen kwam van bedrijf Coffee4all uit Drachten, die op die dag het nieuwe pand betrok.

De 4600 liter geproduceerde cappuccino, geschonken in een koffiekop van twee bij twee meter, werd niet opgedronken. Een groot deel gaat naar een plaatselijke bakker die er cappuccinocakejes van maakt. De overgebleven liters gaat naar een bedrijf in Sint-Nicolaasga die het verwerkt tot biobrandstof.

Reageer op dit artikel