nieuws

Achterhoek zet in op wildseizoen

Restaurant

Zoals elk jaar staan in de Achterhoekse horeca in de herfst de wildgerechten centraal. Van half oktober tot en met eind december serveren een stuk of dertig (hotel)restaurants heerlijke gerechten voor een groeiend aantal toeristen.

Achterhoek zet in op wildseizoen

In 2011 trekken restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme voor de 31ste keer gezamenlijk op voor de promotie van deze seizoensspecialiteit. Op de planning staan bijzondere arrangementen, een kookboek met recepten van Achterhoekse chef-koks en aanbiedingen om met de streek en de specialiteiten kennis te maken.

Brochure

Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme brengt in september een brochure uit met alle informatie over de restaurants. Ook zal een speciale website straks alle actuele informatie bevatten.

Gerechten

Ieder deelnemend restaurant heeft zijn eigen specialiteiten, van een bitterballetje van het duivenboutje tot in berkenbier gestoofd konijn met bloedworst en mirabellen.

Wijn

Alle restaurants schenken wel dezelfde wijn bij het wild: Montes Limited Selection Cabernet-Carménère 2010 uit Colchagua Valley (Chili). Deze wijn wordt geleverd door Verbunt Wijnkopers.

Arrangementen

Veel hotels bieden in de wildperiode al dan niet in samenwerking met restaurants arrangementen aan voor een of meerdere dagen. Via de VVV’s is een brochure verkrijgbaar, bij de restaurants, VVV’s en boekhandel tevens een receptenboek.

Reageer op dit artikel