nieuws

Actie met gratis eten is geen zelfmoord

Restaurant

De actie van bistro l’Entrecôte in Breda, waarbij gasten gratis een voor- en hoofdgerecht krijgen, is geen zelfmoord. Dat zegt eigenaar Jeroen Verpaalen die gasten alleen laat betalen voor het dessert en voor de dranken.

Actie met gratis eten is geen zelfmoord

In de laatste uitzending van Misset Horeca Live zegt Verpaalen dat de actie zeker geen zelfmoord is en dat er een doordacht en doorberekend plan achter zit.

‘Het is ontstaan als een geintje. Eerst heb ik het idee van tafel geveegd, maar later zijn we het gaan doorberekenen. En zo is het plan ontstaan. Het gaat trouwens niet om onbeperkt eten. We geven onze formule gratis weg’, aldus Verpaalen.

De formule bestaat uit een voorgerecht van salade met mosterddressing en walnoten. Daarbij stokbrood met kruidenboter. Het hoofdgerecht is dun gesneden en ‘saignant’ gebakken entrecote met ‘geheime saus’ en Franse frietjes. Dit in twee rondes. Mocht het niet genoeg zijn voor de gast, dan wordt het nogmaals aan tafel geserveerd.

Bistro l’Entrecôte

Bistro l’Entrecôte brengt alleen het drinken en het toetje in rekening. Verpaalen: ‘Het drinken is normaal geprijsd en ook de desserts zijn niet duurder dan normaal. We hebben zes desserts op de kaart staan variërend van 5,50 tot 8,50 euro’.

Verpaalen zegt dat de eerste reacties op de actie goed zijn, maar dat hij niet weet hoe lang deze stuntactie vol te houden. ‘Je hebt ook een beetje hulp nodig van de gast door bijvoorbeeld een flesje wijn te bestellen. Bij mooi weer zetten we de actie ook in op ons terras. Verder denken we na over hoe deze actie voort te zetten’.. –

Reageer op dit artikel