nieuws

Adrià pakt internationale designprijs

Restaurant

De Spaanse topkok Ferran Adrià heeft de internationale designprijs, de Lucky Strike Designer Award 2006, gewonnen. Het is voor het eerst dat een kok deze prestigieuze prijs wint. Naast de award krijgt Adrià 50.000 euro op zijn bankrekening gestort.

Adrià pakt internationale designprijs

Volgens de jury voegt Ferran Adrià met zijn geïntegreerde concept een nieuwe en ongekende sensuele en esthetische dimensie toe aan eten. De stijl van Adrià is een bron van fascinatie voor liefhebbers van eten overal te wereld, aldus de jury.

Prijzengeld
Aan de Lucky Strike Designer Award 2006 is een prijzengeld verbonden van 50.000 euro. Adrià zal binnenkort de award in ontvangst nemen tijdens een officiële ceremonie in Berlijn. Eerdere winnaars van de prijs zijn Philippe Starck (2004), Michael Ballhaus (2003) en Karl Lagerfeld (1993).

Wetenschappers
Ferran Adrià is creatief directeur en chef-kok van driesterrenrestaurant El Bulli in Rosas, in de buurt van Barcelona. Meer dan twee miljoen mensen proberen jaarlijks een tafeltje te bemachtigen in El Bulli. Slechts 8.000 mensen per jaar krijgen een uitnodiging om te komen eten in het restaurant waar wetenschappers, designers, voedselspecialisten en kunstenaars meewerken aan het samenstellen van de gerechten.

Zie ook:
Bajesklanten teisteren Ferran Adrià

Videotip:
Ferran Adrià (1) 2.26 minuten
Ferran Adrià (2) 3.13 minuten
Ferran Adrià (3) 2.46 minuten
Ferran Adrià (4) 1.01 minuten

Reageer op dit artikel