nieuws

‘Afhaalmaaltijd’ van topkok Sergio Herman

Restaurant

Topchefs Peter Goossens, Sergio Herman en Roger van Damme lanceren samen Mnu, een culinaire denk- én doetank. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de Mnu Box: de eerste doe-het-zelf driesterrenmaaltijd. Met deze box kan een leek thuis zelf een driesterrenmaaltijd samenstellen.

‘Afhaalmaaltijd’ van topkok Sergio Herman

Elke gang van het diner wordt in een apart vakje in de box gelegd. De gerechten zijn gemiddeld voor 80 procent klaar, zodat de aspirant ‘sterrenchef’ nog zelf de handen uit de mouwen kan steken. De inhoud van de Mnu box bestaat uit brood, hapjes en voorgerechten, een hoofdgerecht, dessert, kaas en chocolade.

Koerier

De Mnu box is online of per telefoon te bestellen. Nog wel even wachten, de topchefs starten er in oktober mee. De box kost € 170,-. Bestellen is mogelijk vanaf september 2009 via de website www.mnuweb.com. De Mnu box wordt per koerier thuis afgeleverd of wordt afgehaald in geselecteerde afhaalpunten. Hij zal ook te koop zijn in enkele betere speciaalzaken.

Nieuwe keuken

De keuken van de denktank Mnu is gevestigd bij Belgocatering in Aalst, België. Goossens (Hof van Cleve, Kruishoutem, B) Herman (Oud-Sluis, Sluis, NL) en de wereldkampioen desserts Roger van Damme (Het Gebaar, Antwerpen, B) zien Mnu als een platform waar ze allerlei ideeën kunnen uitwerken buiten hun eigen restaurant om. Dit kan variëren van een nieuw product uittesten, een opdracht voor derden uitvoeren of werken aan een nieuw kookboek.

Reageer op dit artikel