nieuws

‘Agent’ Rob Geus wil kookprogramma

Restaurant

Presentator Rob Geus van het SBS6-programma De Smaakpolitie denkt na over een eigen kookprogramma. Dat maakte de in de horeca regelmatig vervloekte ‘agent’ bekend tijdens de aankondiging dat Geus over enkele maanden een boek op de markt brengt over voedingspatronen van sporters.

‘Agent’ Rob Geus wil kookprogramma

‘Sponsors staan te trappelen om zo’n programma te gaan maken’, stelt Geus. ‘Maar doorgaans scoren ze in Nederland niet zo goed. Daarom moeten we goed nadenken over een geschikte formule’.

Geus vervolgt: ‘Een ander plan dat we hebben is om het keuren van bedrijven te verbreden. Dat we niet alleen de hygiëne van horecazaken onder de loep nemen, maar ook die van bijvoorbeeld kappers’.

Geus hoopt dat Nederlanders door zijn programma’s bewuster omgaan met zaken als hygiëne. ‘Ik presenteer nu al vijf jaar en gemiddeld kijken er een miljoen mensen per uitzending. Ik hoop dat die wat opsteken, bijvoorbeeld dat een vaatdoek regelmatig moet worden gewassen. Voor mij is het echt een missie geworden.’

Enkele weken geleden verlengde Geus zijn contract met SBS met twee jaar. Hierdoor is De Smaakpolitie nog zeker vier tv-seizoenen te zien op de buis. In het programma stapt Geus onaangekondigd een horecakeuken binnen om te inspecteren op hygiëne. Veel horecaondernemers zetten vraagtekens bij zijn werkwijze vooral omdat het op tv regelmatig tendentieus wordt gebracht.

Reageer op dit artikel