nieuws

Albert Verlinde nieuwe aspergeambassadeur

Restaurant

Albert Verlinde volgt Paul Fagel op als aspergeambassadeur. Verlinde werd donderdag 12 april benoemd tijdens de officiële opening van het seizoen, die plaatsvond op de Floriade in Venlo.

Albert Verlinde nieuwe aspergeambassadeur

Dubbel A, een stichting ter promotie van de asperge, opent het seizoen traditioneel op de tweede donderdag van april. In 2012 vond dit plaats op de Floriade in Venlo. Een van de rituelen is de benoeming van de aspergeambassadeur. Die eretitiel is dit jaar voor Albert Verlinde, die uit handen van Dubbel A-voorzitter Pieter Smits het eerste kistje asperges en een oorkonde kreeg overhandigd.

De officiële opening bestond verder uit een modeshow, de wereldpremieère van het theaterstuk Arise (het levensverhaal van de asperge) en een walking dinner met live cooking show.

Albert Verlinde volgt Paul Fagel op als ambassadeur en was eerder ook al tot aspergeridder geslagen door de Confrérie de l’Asperge Lombourgondië. De 19-jarige Dianne Vlemmix uit het Limburgse Horst is benoemd tot Aspergekoningin. Zij treedt de komende maanden op als visitekaartje van de Nederlandse aspergebranche.

Reageer op dit artikel