nieuws

Alliance gaat praten met Sterwijnenthuis.nl

Restaurant

Restaurantorganisatie Alliance Gastronomique zit volgende week om de tafel met Sterwijnenthuis.nl, de webshop waarin wijnen worden verkocht die in sterrestaurants worden geschonken. Alliance wil vooralsnog weinig kwijt over Sterwijnenthuis.nl.

Alliance gaat praten met Sterwijnenthuis.nl

‘Ik kan er nog weinig over zeggen. We hebben volgende week een gesprek met de makers van Sterwijnenthuis.nl. De algemene tendens binnen onze vereniging is wel dat het initiatief als erg plotseling wordt gezien’, laat voorzitter Gerrit Greveling van Alliance weten.

Greveling wil voor het gesprek met Sterwijnenthuis.nl plaatsvindt, inhoudelijk niet ingaan op het initiatief. Wel stelt hij dat het misschien wat netter was geweest dat de restaurants vooraf waren geïnformeerd. ‘Als ze het als doel hebben om kwaliteitswijnen naar de huiskamer te brengen, dan lijkt het me een goed initiatief’.

Sterwijnenthuis.nl verkoopt via hun site wijnen die in toprestaurants worden geschonken. De recent gestarte webshop biedt inmiddels wijnen van zo’n zestig restaurants aan. Initiatiefnemer Gijs den Hollander liet vorige week weten dat sommige koks moeite hebben met de transparantie, omdat ze vrezen voor het bekend worden van hun marges op wijnen.

Reageer op dit artikel