nieuws

Alliance start consumentenoffensief

Restaurant

Alliance Gastronomique, de vereniging van toprestaurants, komt met een consumentenoffensief. De topzaken willen een vergeten markt aanboren nu de zakelijke gast wegblijft.

Alliance start consumentenoffensief

Het offensief bestaat uit een viergangeninstapmenu met een glas Champagne voor 65 euro. Het menu is naar eigen wensen uit te breiden.

‘We willen een vergeten markt aanboren’, zegt Alliance-voorzitter John Beeren in Misset Horeca Live. ‘De consumentenmarkt hebben we nog niet te pakken. Het zou stom zijn om in deze tijd deze markt niet aan te boren. We merken dat onze omzet terugloopt tot zo’n 10 tot 20 procent.’

Beeren verzekert dat het goedkopere instapmenu niet ten koste gaan van de kwaliteit. ‘Als je in deze tijd sleutelt aan kwaliteit, dan mis je de boot. We gaan geen andere producten gebruiken. Misschien leggen we iets toe op ons resultaat. Maar het is ter stimulering van het restaurantbezoek’.

Reageer op dit artikel