Antichic en Beluga winnaars restaurantweek

Antichic en Beluga winnaars restaurantweek

De restaurantweek trok dit jaar een recordaantal bezoekers. Die wezen Beluga in Maastricht aan als beste Michelinsterrenrestaurant en Antichic uit Rotterdam als beste restaurant van Nederland.

Voorgaande edities van de restaurantweek trokken al meer dan 165.000 gasten, maar tijdens deze zevende editie kwamen er 221.309 gasten. De 1250 deelnemende restaurants haalden een gezamenlijke omzet van 12 miljoen euro binnen.

De publieksprijs die Antichic won is de enige prijs in de Nederlanse culinaire wereld die door de bezoekers zelf wordt toegekend. Na afloop van de Restaurant Week ontvingen de gasten het verzoek om online een beoordeling te geven van de door hen bezochte restaurants. In deze beoordelingen stond de kwaliteit van het eten, service en sfeer centraal.

De restaurantweek wordt georganiseerd door DiningCity.com. De volgende editie vindt plaats van 23 t/m 29 a ugustus 2010.

Naast landelijke winnaars heeft ook elke regio zijn eigen winnaar. In het volgende schema staan alle winnaars op een rijtje:

RegioRestaurantnaamPlaats
AmsterdamOriental 128Amsterdam
Noord-HollandRed ChilliNieuwe Niedorp
Utrecht en ’t GooiKoriandersRhenen
RotterdamAntichicRotterdam
Zuid-HollandLEDSRijswijk
BrabantKasteel MaurickVught
GelderlandDe kromme DisselHeelsum
LimburgBelugaMaastricht
Drenthe, Overijssel, Flevoland Librije's zusjeZwolle
Zeeland Auberge des MoulesPhilippine
Friesland De Heeren van HarinxmaBeetsterzwaag