nieuws

Antichic en Beluga winnaars restaurantweek

Restaurant

De restaurantweek trok dit jaar een recordaantal bezoekers. Die wezen Beluga in Maastricht aan als beste Michelinsterrenrestaurant en Antichic uit Rotterdam als beste restaurant van Nederland.

Antichic en Beluga winnaars restaurantweek

Voorgaande edities van de restaurantweek trokken al meer dan 165.000 gasten, maar tijdens deze zevende editie kwamen er 221.309 gasten. De 1250 deelnemende restaurants haalden een gezamenlijke omzet van 12 miljoen euro binnen.

De publieksprijs die Antichic won is de enige prijs in de Nederlanse culinaire wereld die door de bezoekers zelf wordt toegekend. Na afloop van de Restaurant Week ontvingen de gasten het verzoek om online een beoordeling te geven van de door hen bezochte restaurants. In deze beoordelingen stond de kwaliteit van het eten, service en sfeer centraal.

De restaurantweek wordt georganiseerd door DiningCity.com. De volgende editie vindt plaats van 23 t/m 29 a ugustus 2010.

Naast landelijke winnaars heeft ook elke regio zijn eigen winnaar. In het volgende schema staan alle winnaars op een rijtje:

Regio Restaurantnaam Plaats
Amsterdam Oriental 128 Amsterdam
Noord-Holland Red Chilli Nieuwe Niedorp
Utrecht en ’t Gooi Korianders Rhenen
Rotterdam Antichic Rotterdam
Zuid-Holland LEDS Rijswijk
Brabant Kasteel Maurick Vught
Gelderland De kromme Dissel Heelsum
Limburg Beluga Maastricht
Drenthe, Overijssel, Flevoland Librije’s zusje Zwolle
Zeeland Auberge des Moules Philippine
Friesland De Heeren van Harinxma Beetsterzwaag
Reageer op dit artikel