nieuws

Basiliek trekt sommelier De Leest aan

Restaurant

Restaurant Basiliek heeft Dave Gerardu aangetrokken als nieuwe sommelier. Gerardu komt over van De Leest in Vaassen en geldt als uitbreiding op het team van Basiliek. Eigenaar Rik Jansma wil met het aantrekken van Gerardu verder groeien met zijn zaak.

Basiliek trekt sommelier De Leest aan

De 27-jarige Gerardu start half maart met zijn nieuwe baan in Harderwijk. De sommelier bereidt de zwarte brigade van gastvrouw Andrea van Zoomeren uit.

Eigenaar Jansma van Basiliek laat weten blij te zijn met de komst van Gerardu. ‘Hij komt als sommelier naast Andrea te werken die dat nu is. Zo kunnen we nog verder groeien. We willen de koers naar boven inzetten en ons gaan richten op een tweede ster’, aldus Jansma.

Gerardu werkte naast De Leest ook voor De Roggebot in Ermelo en Beluga in Maastricht. In de jongste gids van GaultMillau wordt hij samen met Timo Honing (Ron Blaauw Restaurant), Dannis Apeldoorn (Restaurant Excelsior) en Alexander Renner (Parkheuvel) in de spotlights gezet onder het kopje Jonge Sommeliers.

Restaurant Basiliek kwam in november veelvuldig in het nieuws door een stormachtige opmars in de culinaire gidsen. In de Michelingids pakte het restaurant een ster en in de Lekker klom Basiliek van plaats 96 naar 44. Daarmee was het de grootste stijger. GaultMillau bekroonde Basiliek met veertien punten.

Reageer op dit artikel