nieuws

Basiliek voelt zich helemaal top na flits in Lekker

Restaurant

Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk voelt zich helemaal top na de enorme stijging in Lekker. Basiliek flitste van 96 naar 44. Ondanks dit geweldige nieuws en cameraploegen voor de deur, blijft Jansma behoorlijk nuchter.

Basiliek voelt zich helemaal top na flits in Lekker

‘Ik ben heel tevreden. Echt niet verwacht dat het zo hard zou gaan. We zijn nog niet zo lang bezig. Het gaat gewoon heel lekker, maar we blijven met beide voetjes op de grond staan’, aldus Jansma, die gisteren de complete dag werd gevolgd door een cameraploeg van TV Gelderland.

Jansma ziet nog behoorlijk wat perspectief. ‘Maar zo hard als afgelopen jaar zit er niet meer in. De zaken die voor ons staan zijn allemaal al jaren bezig en wij komen net kijken. Er zal wel wat meer druk komen. Er komen toch gasten die willen kijken en keuren of we bezig positief waardig zijn’.

Twee weken geleden lekte Lekker al dat restaurant Basiliek de snelste stijger zou zijn in de nieuwe top-100. De 52 plaatsen winst zijn er beduidend meer dan InterScaldes (van 48 naar negentien) en Lindenhof (van 75 naar 52).

Jansma nam anderhalf jaar geleden samen met zijn partner het toenmalige restaurant Olivio over van de familie Zwaart. Hij veranderde de eetgelegenheid in Basiliek.

Reactie van Rik Jansma

Ranglijsten van Lekker 2008

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Reageer op dit artikel