nieuws

Bekende Belgische kok van tv zwaar gewond

Restaurant

De bekende Belgische kok Filip Biesmans is ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeluk. Biesmans, die te zien was in het tv-programma Mijn Restaurant en een kookrubriek heeft gehad op TV-Limburg, raakte zwaar gewond door een steekvlam in de keuken van zijn restaurant.

Bekende Belgische kok van tv zwaar gewond

De eigenaar van restaurant Bies in Hasselt raakte zaterdagavond zwaar gewond tijdens het aansteken van een bijzetkacheltje in zijn zaak. Een steekvlam ontsnapte waarna zijn haren, gezicht, armen en bovenlichaam in brand vlogen.

De 29-jarige kok werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. De arts van het UZ Gasthuisberg in Leuven laat weten dat Biesmans derdegraads brandwonden heeft opgelopen maar dat zijn toekomst stabiel is.

Het herstel van Biesmans gaat zeker enkele maanden duren. De artsen verwachten wel dat de kok weer volledig herstelt.

Filip Biesmans werd bekend als souschef van restaurant Exquisa in het VTM-programma Mijn Restaurant, de Belgische variant op Mijn Tent is Top. Daarna kreeg hij nog een wekelijkse kookrubriek op TV-Limburg. In oktober 2009 startte hij zijn eigen zaak; restaurant Bies in Hasselt.

Reageer op dit artikel