nieuws

Belgische horeca wil scoren met ‘hoppas

Restaurant

De Belgische horeca is in de ban van een nieuwe trend, hoppas. Het gaat om tapas gemaakt van Vlaamse streekproducten geserveerd met Belgisch bier.

Belgische horeca wil scoren met ‘hoppas

De afgelopen dagen is er veel geschreven in de Belgische media over hoppas. Het concept is een gezamenlijk project van een adviesbureau is samenwerking met horecagroothandel ISPC en brouwerij Duvel Moortgat. De innovatie wordt op 19 april gepresenteerd.

‘De hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas en worden geserveerd met bier. De naam is een samentrekking van hop en tapas. De recepten ontstonden in combinatie met ideeën uit de moleculaire- en foodpairing keuken’, aldus een van de bedenkers van Hoppas in de Belgische krant De Standaard.

Het concept wordt op 19 april geïntroduceerd door Vlaanderen Lekker Land, de organisatie die de Vlaamse tafelcultuur en streekproducten in het binnen- en buitenland moet promoten. Daarnaast wordt de actie ook gepromoot door de Vlaamse regering. Dit naar aanleiding van het Europees voorzitterschap van België.

Reageer op dit artikel