nieuws

Ben van Beurten: ‘1 november open

Restaurant

Het veelbesproken leerrestaurant in Den Helder van onder andere de bekende kok Ben van Beurten komt er definitief. De gemeenteraad van Den Helder hakte maandagavond de knoop door over een financieringsconstructie, waar wekenlang over is gedebatteerd.

Ben van Beurten: ‘1 november open

De garantstelling voor de lening is akkoord, meldt Van Beurten. De bekende kok wil in Den Helder een restaurant starten voor kansarme jongeren, een idee wat hij eerder uitvoerde in Amsterdam bij Fifteen en The Colour Kitchen.

‘We willen op 1 november de deuren openen. In het restaurant gaan we veertig leerlingen opleiden voor niveau 2. Het gaat om potentiële drop-outs, die we op de arbeidsmarkt een kans willen geven’, aldus Van Beurten.

Garantstelling

Maandagavond ging de gemeenteraad akkoord met een garantstelling voor BV Willemsoord. Eerder ontstond er ophef onder collega-horecaondernemers. Zij spraken van oneerlijke concurrentie door de financiële ondersteuning van de gemeente.

‘Veel praten helpt’, zegt Van Beurten. ‘We hebben met mensen van de lokale KHN gesproken en alles uitgelegd. Ze steunen ons en wensen ons succes. Het is een schrikreactie geweest door in eerste instantie zo te reageren. We hebben geleerd dat de communicatie naar buiten over onze plannen heel belangrijk is’.

Reageer op dit artikel