nieuws

Beroemd restaurant dicht door afvalcrisis

Restaurant

Het beroemde restaurant Caruso in hotel Vesuvio in Napels is dicht. Het restaurant zegt slachtoffer te zijn van de omvangrijke afvalcrisis waarmee de Italiaanse stad al geruime tijd te maken heeft.

Beroemd restaurant dicht door afvalcrisis

Het restaurant, met fraai uitzicht op de Golf van Napels en de Vesucius, is dicht omdat er te weinig mensen naar Napels komen.

‘Niemand wil nog naar Napels komen door de beelden van verloedering en afval op televisie. We hebben deze beslissing met pijn in het hart genomen, maar hadden geen andere keus’, aldus de directrice van het hotel op de site van de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Kamerprijs

Naast de sluiting van het restaurant heeft ook het hotel het erg zwaar. De kamerprijs is de laatste tijd sterk gedaald om toch nog wat bezetting te hebben. Zo kostte een kamer in 2005 nog 250 euro. Momenteel biedt hotel Vesuvio een overnachting aan voor 160 euro.

Napels kwam de laatste tijd regelmatig in het nieuws door de afvalcrisis. Regelmatig was op tv te zien dat grote zakken afval op straat werden gegooid. Inmiddels wordt er met man en macht naar een oplossing gezocht. Een van de methodes om het probleem te verminderen is om het afval te vervoeren naar het buitenland waar het vervolgens wordt verwerkt.

Reageer op dit artikel