nieuws

Beste vrouwelijke kok*** naar Nederland

Restaurant

Elena Arzak, onlangs uitgeroepen tot de beste vrouwelijke kok ter wereld door het Britse blad Restaurant Magazine, is op 4 juni te gast bij het tweedaagse Nederlandse congres Chefs Revolution.

Beste vrouwelijke kok*** naar Nederland

Jonnie en Thérèse Boer van de Librije in Zwolle organiseren het gastronomische evenement Chefs Revolution, op 3 en 4 juni in Zwolle, voor de eerste keer. Het is gebaseerd op het internationale format van het Duitse Chef-Sache, dat goed aangeschreven staat als gastronomisch symposium.

De Spaanse driesterrenchef Elena Arzak is eigenaar van restaurant Arzak in San Sebastian, geeft op maandag 4 juni om 13.15 een interview. Daarnaast zal zij ook een kookdemo verzorgen.

Internationale sterrenchefs

Naast deze internationale topper, komen buitenlandse chefs als Heinz Reitbauer** (Steirereck (Wenen – Oostenrijk), Massimo Bottura*** (Osteria Francescana , Modena – Italië), Joan Roca***  (El Celler de Can Roca, Girona – Spanje), Gert de Mangeleer*** (Hertog-Jan, Brugge, België), Thomas Bühner*** (La Vie, Osnabrück, Duitsland), Christian Bau*** (Victor’s Gourmet Restaurant ,Perl-Nenning – Duitsland) en Sven Elverfeld*** (Aqua (Wolfsberg – Duitsland) naar Chefs Revolution.

Het hele programma is te vinden op de speciale site die op 19 april is gelanceerd: www.chefsrevolution.com. Ook zijn kaarten te bestellen via deze site voor €150 per persoon en €250 voor twee dagen.

Wijnspijspaleis

Uit Nederland werken naast Jonnie Boer en Sergio Herman diverse sterrenkoks en sommeliers mee aan het wijnspijspaleis Deze proeverijen vinden op 3 en 4 juni plaats in restaurant Librije’s Zusje in Zwolle. Er is plek voor 40 personen per dag en de kosten bedragen €150 per persoon. Reserveren kan via info@librijeszusje.nl

Boerenmarkt

Naast de kookdemo’s en proeverijen is er een boerenmarkt van 13 tot 19 uur. De toegang hiertoe bedraagt €10. Kinderen mogen gratis naar binnen.

Reageer op dit artikel