nieuws

Bezoek van Koningin Beatrix kun je niet geheim houden

Restaurant

Na de rondtocht door Weert streek koningin Beatrix en haar gevolg afgelopen zaterdag neer bij Cachera in Weert. Het mooi gelegen en pas gerenoveerde horecabedrijf was uitverkoren voor de afsluiting van Koninginnedag. Hoewel dat bezoek een geheim was, dromde toch een menigte samen bij Cachera. (foto: ANP/Robin Utrecht)

Bezoek van Koningin Beatrix kun je niet geheim houden

‘Er stond zoveel politie bij ons bedrijf dat zo’n 100 mensen bleven kijken wat er aan de hand was’, vertelt Louis Boonen (foto), pandeigenaar van Cachera aan Misset Horeca. Dit fraai in het bos gelegen horecabedrijf (‘zus’ van brasserie/zalen ’t Blaakven) was uitgekozen voor een afsluitende meeting met koningin en familie en de organisatie van het bezoek van de koningin aan Weert.

‘Een bezoek van koningin Beatrix kun je niet geheim houden. Al maanden geleden werd gevraagd of wij de majesteit en haar familie wilden ontvangen. Er werd voor ons bedrijf gekozen omdat het mooi is gelegen, het veel privacy biedt en we het vorig jaar helemaal hebben laten opknappen. We moesten aan heel strenge veiligheidsvoorschriften voldoen.’

Marketingwaarde

Boonen, daags ervoor geridderd als Lid van Oranje Nassau, mocht even spreken met de koningin en Prins Willem-Alexander. ‘Die was heel erg geïnteresseerd in culinaire zaken, bijvoorbeeld over de bereiding van asperges. Ook kregen we van de familie veel complimenten over ons bedrijf.’

Boonen is pandeigenaar, de dagelijkse leiding is in handen van de Trudy en Ruud Peeters. Zij organiseerden de meeting. De nazit duurde ongeveer een uur en de Oranjes deden zich tegoed aan hapjes en drankjes. Boonen: ‘Geen officiële lunch of diner, daar hadden ze geen tijd voor. Het was zoveel geregel en met een goede bruiloft hadden we meer verdiend, maar de marketingwaarde van het bezoek van onze majesteit is onbetaalbaar.’

Reageer op dit artikel