nieuws

Bib Gourmand telt 17 nieuwe restaurants

Restaurant

Nederland telt 17 nieuwe restaurants met een Bib Gourmand. Het totaal aantal Nederlandse restaurants met een Bib Gourmand staat in de gids van 2010 op 93. Michelin presenteert de gids ‘Bib Gourmand Benelux 2010’ vandaag. Het is de tweede keer dat deze gids zelfstandig verschijnt.

Bib Gourmand telt 17 nieuwe restaurants

Michelin erkent de restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, maximaal 35 euro voor drie gangen met een Bib Gourmand. In de Benelux krijgen 218 restaurants deze erkenning: 93 in Nederland, 119 in België en 6 in Luxemburg.

Vernieuwing

Michelin laat weten dat ‘een totaal van tien procent van de selectie vernieuwd is’. Vorig jaar kregen 28 nieuwe restaurants een Bib Gourmand. Tien restaurants verdwenen uit de gids; de bib verviel of werd ingeruild voor een ster. Michelin is in 1997 gestart met Bib Gourmand.

De gids voor 2010 is vanaf 12 november in Nederland te koop voor 15,95 euro.

Michelin is nu bezig met het samenstellen van de namenlijsten van de restaurants. Zodra ze binnen zijn, worden ze zo snel mogelijk hier gepubliceerd:

» Complete Bib Gourmandlijst 2010

» Nieuwe Bib Gourmands 2010

» Vervallen Bib Gourmands 2010

Reageer op dit artikel