nieuws

Bij de neus genomen door Tros Radar

Restaurant

Foie gras-leverancier Nivo Finess voelt zich bij de neus genomen door het tv-programma Radar. Eigenaar Bert van den Auwelant zegt dat zijn reactie in het programma volledig uit zijn verband is getrokken.

Bij de neus genomen door Tros Radar

Bert van den Auwelant van Nivo Finess was begin deze week te horen in de uitzending van Radar over diervriendelijke foie gras. In het consumentenprogramma werd gesteld dat diervriendelijke foie gras niet bestaat.

‘Radar scheert alle levenaciers over één kam. Mijn werkwijze is niet in twee minuten televisie uit te leggen, daar komt veel meer bij kijken’, aldus Van den Auwelant op Restaurantkrant.nl.

De ganzenlevers van het Belgische Nivo Finess komen uit Hongarije. Van den Auwelant: ‘De ganzen hebben twee of drie voedermomenten per dag en hebben dan honger. Hierdoor eten ze zichzelf vol. Vervolgens verandert het postuur van de gans en krijgen de ingewanden meer ruimte’.

‘We moeten foie gras in ere herstellen. Zie de gans weer als een dier en niet als een product’, aldus Van den Auwelant, die stelt dat bij een willekeurige vleesfokkerij niets diervriendelijk gebeurt en vraagt zich af wat diervriendelijk betekent wanneer het om voedselproductie gaat.

Reageer op dit artikel