nieuws

Binnerts binnen jaar weg bij Heerenhuis

Restaurant

Imko Binnerts is na tien maanden als directeur culinair vertrokken bij Het Heerenhuis in Middenbeemster. Binnerts wilde bij zijn komst het bedrijf op den duur overnemen, maar kwam er niet uit met de huidige eigenaar.

Binnerts binnen jaar weg bij Heerenhuis

Binnerts zegt teleurgesteld te zijn over het feit dat het niet gelukt is tot overeenstemming te komen Het Heerenhuis over te nemen. Hij maakt plaats voor chef-kok Paul de Graaf, die het restaurant verder zal leiden.

De bekende viskok stapte tien maanden geleden Het Heerenhuis binnen als directeur culinair. ‘Uitgangspunt van onze samenwerking is altijd geweest om te kijken of ik het bedrijf zou kunnen overnemen. De eerste drie maanden hebben we alleen maar gekookt. Daarna zijn we gaan spreken over de toekomst’, aldus Binnerts.

Dreun geven

Die toekomst ligt dus niet in Middenbeemster. Wat Binnerts wel gaat doen, is nog niet bekend. Hij zegt met een project in de regio Amsterdam bezig te zijn maar wil hierover nog niet veel kwijt. Wel blijft hij op afroep als adviseur beschikbaar voor Het Heerenhuis.

Vanaf dat ik gestopt ben in IJmuiden is het niet echt rustig geweest, merkt Binnerts op. ‘Maar ik maak me geen zorgen. Ik zoek een stek waar ik de laatst tien twaalf jaar zou kunnen werken. Ik wil nog een keer een dreun geven aan mijn carrière’.

‘Missie volbracht’

Eigenaar Bas Poel van Het Heerenhuis geeft het vertrek van Binnerts de status ‘missie volbracht’. Poel: ‘De kwaliteit in de keuken is met sprongen omhoog gegaan en we kunnen nu wel zeggen dat Paul de Graaf met zijn team in de eredivisie van culinair Nederland staat te koken’.

Restaurant Het Heerenhuis, een herenhofstede uit de zeventiende eeuw met een rijke historie in De Beemsterpolder, bevindt zich op een steenworp afstand van Amsterdam. Naast een restaurantgedeelte beschikt het bedrijf over diverse sfeervolle zalen geschikt voor bruiloften, feesten en vergaderingen.

Reageer op dit artikel