nieuws

Bocuse D’Or krijgt grotere locatie

Restaurant

De mondiale finale van de kookwedstrijd om de Bocuse D’Or in Lyon krijgt in de eerstvolgende editie op 25 en 26 januari in 2011 een nieuw onderkomen.

Bocuse D’Or krijgt grotere locatie

Vanwege de toenemende (publieke) belangstelling voor de kookcompetitie, werkt de organisatie achter de Bocuse D’Or aan een nieuwe hal met een grotere bezoekerscapaciteit.

Tijdens de laatste editie in 2009 konden er ongeveer 1000 mensen terecht op de tribunes terwijl er zo’n 20.000 belangstellenden waren. Zij moesten elders in het beursgebouw de wedstrijd volgen vanaf tv-schermen.

De nieuwe hal krijgt de naam Paul Bocuse Hal en is genoemd naar de naamgever van wedstrijd; de Franse driesterrenkok Paul Bocuse. De laatste jaren is de belangstelling voor de door hem geïntieerde kookstrijd voor 24 landen toegenomen.

Kook competitie

In 2007 waren er 12.500 toeschouwers en twee jaar later 20.600. Ook de pers toont steeds meer interesse. Op de editie van 2009 waren er 762 journalisten uit 36 landen aanwezig. De helft daarvan was vakpers.

Om nog meer landen de gelegenheid te geven om aan de prestigieuze kookcompetitie deel te nemen, is sinds 2008 een systeem met voorrondes ingelast. De eerstvolgende Europese finale is op 7 en 8 juni aanstaande. Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harlingen zal namens Nederland mee doen en proberen om zich te plaatsen voor de mondiale finale in januari 2011.

Lees hier ook de Bocuse-blogs:

Reageer op dit artikel