nieuws

Bocuse-team schakelt Jonnie Boer in

Restaurant

Driesterrenkok Jonnie Boer adviseert de Nederlandse team tijdens hun voorbereidingen aan de wereldkampioenschappen koken in Lyon om de Bocuse D’Or. Donderdag 11 september zijn de Nederlandse deelnemer Wim Klerks en zijn coach Marco Poldervaart te gast bij Boer in Zwolle.

Bocuse-team schakelt Jonnie Boer in

‘Jonnie Boer is een grootmeester. We willen van hem horen wat hij van onze ideeën vindt’, vertelt Poldervaart. Samen met Klerks en André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten) en Hein Willemsen (De Hofstee, Bladel) zijn er al plannen voor de twee wedstrijdschotels bedacht. ‘Wij willen in Lyon met iets moderns en onderscheidends komen’, vertelt de coach.

Boer is een van de ambassadeurs die zich achter het Nederlandse team heeft geschaard. Andere topkoks die hun steun hebben toegezegd zijn onder andere Robert Kranenborg en Paul Fagel. Zij waren op maandag 8 september aanwezig in kasteel Heemstede in Houten. Daar presenteerde het Nederlandse wedstrijdteam zich aan sponsors en pers.

De opdracht in Lyon is anders dan die bij de Europese voorronde in Stavanger van afgelopen juli. Daar wist Klerks zich samen met comice Ronald Bellaart te plaatsen voor de mondiale finale in Lyon.

Dit keer moet het wedstrijdteam 14 couverts maken met kablejauw, Noorse garnalen en coquilles. Voor de vleesschotel is 3 kilogram ossenhaas, 3 runderribben, 1 kilogram runderwang en een kilogram runderstaart beschikbaar.

Klik hier voor het interview van Misset Horeca met deelnemers Wim Klerks en coach Marco Poldervaart.

Klik hier voor een impressie van de lunch bij kasteel Heemstede in Houten op 8 september.

Klik hier voor de weblog over de Bocuse d’Or en videomatriaal.

Reageer op dit artikel