nieuws

Boer, Boerma en Westmaas naar Vila Joya in Portugal

Restaurant

Drie Nederlandse topchefs nemen deel aan het 10-daagse internationale culinaire evenement ‘a Tribute to Claudia’ in Portugal in januari. Het gaat om Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma en Marco Westmaas.

Boer, Boerma en Westmaas naar Vila Joya in Portugal

Westmaas, eigenaar van Elzenduin in Ter Heijde, staat geprogrammeerd voor de openingsdag op 12 januari. Hij kookt dan samen met Dieter Koschina, de huiskok van Vila Joya. Vila Joya is een luxueus hotel in Albufeira in Zuid-Portugal. Het restaurant in het hotel wordt door velen beschouwd als beste van Portugal.

Boer*** (De Librije) en Boerma** (De Leest) komen 15 januari aan bod tijdens de ‘Kochina & Friends’ avond, een avond waarop meerdere sterrenkoks gezamenlijk een diner verzorgden waarbij elke deelnemer een gerecht voor zijn rekening neemt. Naast de Nederlanders Boer en Boerma werken verder onder andere Thomas Buehner, Peter Knogl, Heinz Winkler en Thomas Dorfer mee aan het diner op 15 januari.

Het internationale culinaire festival ‘a Tribute to Claudia’ wordt gehouden van 12 tot en met 22 januari. Naast de genoemde koks komt ook Laurant Gras vanuit de VS over naar Portugal om een avond te verzorgen. Het evenement wordt afgesloten met de kersverse Italiaanse driesterrenkok Massimo Bottura.

‘a Tribute to Claudia’is een jaarlijks culinair evenement georganiseerd door de Duitse eigenaar van het hotel. De naam van het evenement verwijst naar de overleden moeder van de huidige hoteleigenaar. Hotel Vila Joya staat bekend als een van de meest luxueuze hotelaccommodaties van de Algarve.


Reageer op dit artikel