nieuws

Boerma wil wereldcongres in Nederland

Restaurant

Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen wil dat Nederland een groot wereldcongres over gastronomie gaat organiseren. De tweesterrenkok denkt dat een dergelijk congres een versnelde manier is om de Nederlandse restaurantkwaliteit wereldwijd bekend te maken.

Boerma wil wereldcongres in Nederland

Dat laat Boerma, eigenaar van De Leest in Vaassen, weten aan de redactie van Misset Horeca. Vorige week meldde hij dat Nederland internationaal op de culinaire kaart moet. ‘Over vijf jaar organiseer ik een wereldcongres. Dan komen ze vanuit Spanje naar ons land, om hier uit eten te gaan’, aldus Boerma vorige week in De Telegraaf.

De tweesterrenkok uit Vaassen laat weten te spreken ‘vanuit onze gezamenlijkheid’. Boerma: ‘Als je ziet hoe Lo Mejor de la Gastronomia in San Sebastian wordt georganiseerd door de Spanjaarden, dan zou het bij ons zo langzamerhand ook moeten kunnen om zo’n festijn te organiseren’.

Boerma vervolgt: ‘Het zou voor ons gastronomisch landje een versnelde manier zijn om onze kwaliteit wereldwijd bekend te maken. Want dat in de top-100 van werelds beste restaurant maar één restaurant uit Nederland staat, is voor mij onbegrijpelijk. Dat heeft te maken met het feit dat wij te weinig op Europese congressen naar voren worden geschoven’.

Meer berichten over Jacob Jan Boerma

Reageer op dit artikel