nieuws

Boreas in Heeze heeft Talentvol Sommelier GaultMillau 2012

Restaurant

Peter Paul Kleiss van Boreas kreeg maandag in het Afas Circustheater in Scheveningen de titel Talentvol Sommelier van het Jaar in de GaultMillau 2012. Voor het restaurant in Heeze kwam daar nog een prachtige prijs bij. Met 19 punten een plek bij de ‘Supertop’, zoals GaultMillau de restaurants noemt die een score hebben van 19, 19,5 of 20 punten.

Boreas in Heeze heeft Talentvol Sommelier GaultMillau 2012

‘Dit is echt supergaaf’, reageerde Kleiss (26). ‘Overweldigend. Ik had het wel gehoopt, maar niet gedacht. Er zijn zoveel goede sommeliers. De nominatie voelt als een duw in de rug. Speciale dank aan Roy Pelgrim (Cordial in Oss) van wie ik veel heb geleerd en Sonja en Nico Boreas, omdat ik de kans van ze heb gekregen.’

Superlijst

Nog mooier noemt hij de beloning voor zijn werkgevers met 19 punten. ‘Sonja en Nico hebben er zo hard voor gewerkt. We hebben het er afgelopen weekeinde toevallig nog over gehad en er ook op gehoopt, dit is echt een waardering.’

Sonja Boreas noemt Peter Paul Kleiss super leergierig. ‘Heel gedreven iemand. Bij iedere proeverij staat hij klaar, ook op zijn vrije dagen. Hij weet er echt heel veel van. Een mooie beloning voor zo’n enthousiaste jongen.’

Meer over GaultMillau 2012:

Reageer op dit artikel