nieuws

Brasserieconcept Maxime rolt uit

Restaurant

Marcel van der Kleijn, eigenaar van het Haagse toprestaurant Calla’s, heeft plannen met zijn tweede zaak, Maxime. Het brasserieconcept, gevestigd in de Denneweg in Den Haag, wordt uitgerold in andere steden.

Brasserieconcept Maxime rolt uit

Van der Kleijn heeft in Schiedam Bistro & Auberge Hosman Frèrers gekocht om er een Maxime te vestigingen. ‘Eind februari gaat Maxime in Schiedam open’, aldus Van der Kleijn.

Naast Schiedam mikt Van der Kleijn ook op Amsterdam. Hij verwacht binnen een jaar er een zaak te openen.

Van der Kleijn wil met zijn eetconcept langzaam groeien naar een keten van zo’n tien zaken. ‘Maar we zijn kieskeurig. We bezoeken zaken die te koop staan. We moeten minimaal 75 couverts kunnen draaien en mogelijkheden hebben voor een terras of tuin. De locaties moeten in de Randstad gelegen zijn’.

De zaak in Schiedam wordt straks geleid door chef-kok Jos Grootscholten en gastvrouw Sharon Tettero. Grootscholten werkte eerder onder andere voor Vermeer, Beluga, het Amstel Hotel en Supperclub Instanbul.

Reageer op dit artikel