nieuws

Burgemeester praat met Herman over terraskwestie

Restaurant

Sergio Herman heeft nog deze week een gesprek met burgemeester Jaap Sala van de gemeente Sluis over problemen met terrasschotten bij driesterrenrestaurant Oud Sluis. De Commissaris van de Koningin, Karla Peijs, mengde zich afgelopen weekend al in de terraskwestie rond Oud Sluis.

Burgemeester praat met Herman over terraskwestie

Volgens de website van de regionale krant PZC heeft Karla Peijs inmiddels gesproken met burgemeester Jaap Sala. Over welke oplossing Peijs het heeft gehad, wil ze nog niets kwijt. ‘Dat is nog te voorbarig’, aldus Peijs op PZC.nl.

’Te belangrijk’

Donderdag 30 augustus zit burgemeester Sala met topkok Herman om de tafel. Of de burgemeester met een passende oplossing komt voor het terrasschottenconflict, is nog onduidelijk. Feit is wel dat Herman genoeg heeft van het gedoe rondom zijn terras.

Vorige week liet Herman weten te overwegen Sluis de rug toe te keren. Herman is in conflict met winkels naast hem over terrasschotten die hij heeft geplaatst om gasten van zijn topzaak rustig te kunnen laten genieten van een drankje op het terras. Twee winkels hebben met een brief geklaagd bij de gemeente omdat de schotten het uitzicht op de winkels belemmert.

Afgelopen weekend kreeg de driesterrenkok hulp van de Commissaris van de Koningin van Zeeland. Karla Peijs vindt dat er snel een oplossing moet komen omdat ‘Sergio Herman te belangrijk is voor Zeeland’.

Zie ook

Reageer op dit artikel