nieuws

Cateraar Kerkhoff ontkent aantijgingen omkoping

Restaurant

De gemeente Nijmegen heeft tegen de voormalige directeur van schouwburg in die plaats aangifte gedaan wegens onder meer omkoping. Hierbij zou de Nijmeegse partycateraar La Vie zijn betrokken. Eigenaar Gerard Kerkhoff ontkent tegenover Misset Catering alles.

Cateraar Kerkhoff ontkent aantijgingen omkoping

Dagblad De Gelderlander meldt het nieuws over de aangifte tegen de voormalig schouwburgdirecteur, Albert Krielen. De beschuldiging luidt: valsheid in geschrifte en ambtelijke omkoping. Dit naar aanleiding van een onderzoek van PricewaterhouseCoopers in opdracht van de gemeente Nijmegen.

In het eerste geval zou Krielen onwaarheden in zijn cv hebben gezet. In het tweede geval zou Krielen maandelijks duizend euro betaald hebben gekregen van La Vie. De Nijmeegse cateraar verwierf het contract voor de schouwburg (en de tegenover gelegen locatie De Vereeniging) medio 2007.

Beide locaties zijn ondergebracht in cultuurinstelling Keizer Karel Podia, waarvan Krielen directeur was. Hij stapte in april dit jaar al op wegens de onwaarheden in zijn cv. Niet veel later werd hij gevolgd door wethouder van Financiën Peter Lucassen

Furieus

Eigenaar Gerard Kerkhoff is furieus over de aantijgingen: ‘Het is absoluut niet waar. Ik wil ook rectificatie van de krant. Ook stel ik een brief op naar de gemeente waarin ik de juiste gang van zaken uitleg.’

Hoe zit het dan volgens u?

‘Het contract met de schouwburg Nijmegen is is zo transparant als wat, evenals de exploitatie. Dat laat ik de gemeente ook weten. Er zijn geen verborgen zaken. Hij had hooguit duidelijker moeten zijn over zijn nevenactiviteiten.’

Maar betaalde u Krielen nu wel of niet?’

‘Hij werkte een dag per maand voor mij. Hij heeft briljant werk verricht voor mij. Hij zette onder meer een compleet organogram op voor La Vie. En door zijn netwerk heb ik een aantal grote contracten kunnen scoren. Onder meer 52 Degrees in Nijmegen en Gelredome in Arnhem.’

Werkt hij nog steeds voor u?

‘Ja. Hij wordt betaald voor zijn werk dat hij vanuit zijn holding verricht voor mij. Op basis van uurtje factuurtje.’

Dit bezorgt u en uw bedrijf een slechte naam. Kunt of wilt u schadeclaims indienen?

‘Als daar bij welke organisatie dan ook mogelijkheden voor zijn zal ik dat niet nalaten.’

Meer nieuws over La Vie Catering:

Reageer op dit artikel