nieuws

Champignonbedrijf Heveco lijkt gered

Restaurant

Het is vrijwel zeker dat het Limburgse champignonbedrijf Heveco deels of geheel in handen komt van een ander bedrijf. Bewindvoerder J. Stadig van het noodlijdende bedrijf heeft dat woensdag gezegd.

Champignonbedrijf Heveco lijkt gered

Heveco verkeert sinds eind augustus in surseance door jarenlange verliezen van enkele miljoenen. De acute problemen zijn in de afgelopen week verholpen doordat ook het Engelse dochterbedrijf uitstel van betaling kreeg, legde Stadig uit.

Komende week ontvangt de bewindvoerder van ongeveer twintig geïnteresseerde bedrijven uit het binnen- en buitenland voorstellen voor overname of deelname. Voor het eind van de maand hoopt Heveco een keus te hebben gemaakt voor een investeerder of koper, aldus Stadig. De kans bestaat dat Heveco afgeslankt en zonder het Engelse dochterbedrijf verder gaat.

Bij Heveco werken in totaal 1100 mensen, van wie zeshonderd in Nederland en driehonderd in Engeland. De huidige problemen hebben vooralsnog geen gevolgen voor de bedrijfsvoering in Nederland. Maar het personeel begrijpt dat er iets moet gebeuren, verklaarde Stadig.

Heveco richt zich naast de teelt op de productie van grondstoffen (compost) en kisten voor champignons en paddestoelen. Het bedrijf zet zijn producten vooral af in Engeland en Duitsland. De champignonsector kampt al jaren met dalende prijzen, onder meer als gevolg van de supermarktoorlog en concurrentie uit lagelonenlanden zoals Polen.

Reageer op dit artikel