nieuws

Chef-kok Las Palmas per direct weg

Restaurant

Erik van Dam is per direct als chef-kok vertrokken bij het Rotterdamse restaurant Las Palmas. Van Dam won drie maanden geleden nog het tv-programma Herman’s Helden, waardoor hij werd uitgekozen tot chef-kok van het nieuwe restaurant van Den Blijker.

Chef-kok Las Palmas per direct weg

Aan het vertrek van Van Dam ligt een verschil van mening ten grondslag. Van Dam wil inhoudelijk niet ingaan op het meningsverschil.

Donderdag 4 oktober zegde hij na overleg met mede-eigenaar David Crouwel van Las Palmas het contract op. Van Dam gaat per 1 maart 2008 aan de slag bij een nieuw te openen hotel in Utrecht.

Opvolging

Over de opvolging kan Van Dam melden dat zijn tv-rivaal Krispijn Wessel mogelijk de rol van chef-kok overneemt. Rotterdammer Krispijn werd kort na de uitzending aangetrokken door Den Blijker en Crouwel, ondanks dat hij in het tv-programma afviel. Ook is het mogelijk dat er een nieuwe chef-kok van buitenaf wordt aangetrokken.

Van Dam is geen onbekende in de Utrechtse hotellerie. Voor zijn avontuur bij Las Palmas werkte hij in Grand Hotel Karel V. In het Utrechtse hotel was hij souschef in Brasserie Goeie Louisa. Van Dam begon het koksvak in 1996 tijdens zijn stage voor de opleiding tot kok aan de Middelbare Hotel School in Apeldoorn.

Zie ook

Reageer op dit artikel